Mallorca – Evenementen

Mei

De grootste en beste fiesta in de kalender van het plaatsje Sóller, is de Moros y Cristianos Fira & Firo die jaarlijks in de tweede week van mei plaatsvindt. Het herdenkt een strijd die in 1561 tussen piraten en de lokale dorpelingen plaatsvond. De festiviteiten, waaronder een “waar gevecht” vinden plaats op de stranden van Port de Sóller. Iedereen verkleedt zich in Moorse of lokale traditionele klederdracht en er wordt veel gevierd.

Juni

In de maand juni vinden jaarlijks twee belangrijke feesten plaats: op 23 juni (de midzomer vooravond) vindt de verering plaats van Sant Joan, met kampvuur en vele dansvoorstellingen. Op 29 juni wordt de patroonheilige van de vissers, Sant Pere, geëerd met vele festivals in de stad.

Augustus

In Biniaraix, een prachtig plaatsje net buiten Sóller, viert men rond de 3e week van augustus de dag van de patroonheilige Bartholomeus. De kathedraal­achtige kerk die het plein domineert, is genoemd in zijn eer en de vijfdaagse festiviteiten vinden plaats op diverse locaties in het dorpje.

September

Een internationaal festival met klassieke muziek vindt plaats in Port de Sóller gedurende de maanden september en october. (www.festivalportdesoller.com)