Agay cote 'd azur
Location: Agay


Grotere kaart weergeven

Agay is een kleine bad plaats in de gemeente Saint Raghael aan de baai (1 km) van Agey. Het is gelegen aan het mooie Esterel gebergte. Vanuit Saint Raphael (10 km) of Cannes (20 km) is het mooi rijden langs de kustweg. Hou er rekening mee Strand aan de boulevard in Agaydat het in de zomer maanden hier erg druk is en het verkeer hier goed vast kan staan. Toeristen informatie kan je krijgen bij het gemeente huis aan de Boulevaard de la Plage. ratis parkeren kan je het beste doen op de kruising Av. du Gratadis en Rue Agathonis. Je loopt terug naar de boulavaard via het viaduct van de spoorlijn.

Iedere woensdag is er een markt in het centrum en in de zomer maanden is het een grote antiek markt.

 Wandeling langs de kust

Pierre Blave beachSnorkelen Pierre Blave beachLangs de kust kan je het wandelpad  nemen dat een lengte heeft van 11 km, er staat 4 uur voor. Starten vanuit Agay bij het stadhuis en loopt tot Santa Lucia Marina, naast de scheepswerf. De route kan je ook andersom lopen. Ler er wel op dat de afstand een enkele reis betreft. Deze wandelroute lijdt langs krekenen stranden pande de ruwe rots kust. Na 3 km kom je langs het Pierre Blave strand. Verlaat hiervoor het pad, volg de weg voor 800 meter. Dit is zeker de moeite waard om hier even te stoppen of misschien wel te blijven.

Terug kan je met de bus, lijn 5 of lijn 8 of met de trein. Het lijkt een makkelijke route zo langs de kust maar schijn bedriegd. Je moet echt goede schoenen aantrekken en voldoende water en eten bij hebben. Het is een vrij zware route. Wij hebben deze gelopen op een vrij warme dag met de kleine in de rugzak.

Na deze vermoeiende wandeling zijn we terug gegaan naar deze plaats met de auto naar Pierre Blave beach. Er is een ruimte parking bij dit strand. Hier aan het strand gelegen en gesnorkeld.

Hystorie van Agay

Aangenomen wordt dat de Griekse zeelieden Agay ongeveer 500 voor Christus opgerichte. Een grote erfenis van overblijfselen uit de Griekse, Etruskische en Carthaagse maritieme handelaren is gevonden door onder water archeologische onderzoekers in het water rond Agay en Le Dramont.
Er leven al mensen aan de Côte d’Azur sinds duizenden jaren. Een paar menhirs (staande stenen) tonen de aanwezigheid van prehistorische nederzettingen in de buurt van de baai van Agay.